Mocht je interesse hebben voor deze cursus mail dan naar corien@huisvanpuck.nl voor meer info en aanmelden. 

Wil jij op het toneel een wereld kunnen maken met licht? Stemmen versterken of effecten bereiken met geluid? Extra sfeer en dimensie meegeven aan een voorstelling? Geef je dan op voor de Cursus Theatertechniek! Iedere cursusdag gaat van start met een theoretische introductie gevolgd door een informatief praktijkgedeelte. De cursus wordt afgesloten met een praktijkdag waarin de technische opbouw van een voorstelling van begin tot eind doorlopen wordt.


Over de cursus:
Tijdens de cursus leer je wat voor soorten spots er in het theater zijn, hoe je ze veilig ophangt en aansluit en wat je er allemaal wel en niet mee kunt. Je gaat dieper in op de werking en eigenschappen van licht en kleur en hoe je tot een werkbaar lichtplan komt. Vragen die aan bod komen zijn onder meer: wat zijn de basislichtrichtingen? Hoe bouw je een lichttoneelbeeld op? Hoe licht je een decor uit en hoe communiceer je naar de technicus achter de spots?


Daarnaast besteden we aandacht hoe een geluidsysteem werkt, welke microfoon je waarvoor gebruikt, wanneer het wel en niet handig is om monitoren in te zetten en hoe dit alles aansluit op de geluidstafel. Vragen die aan bod komen zijn onder meer: Wat is rondzingen en hoe los je dat op? Wat zijn goede posities voor microfoons? Moet je wel of niet wakker liggen van kamfiltereffecten in je geluid?

Tijdens de praktijkdag bouw je aan de hand van een echt technisch fiche de techniek van een toneel- of kleinkunstvoorstelling op van begin tot einde.

Docent: Patrick Feijen
Patrick Feijen kent de theaterwereld door en door en heeft er zowel voor als achter de schermen gestaan. Hij is jarenlang hoofdtechnicus bij Generale Oost geweest en werkt momenteel vooral als docent, scriptschrijver en dramaturg.

Duur: 3 zaterdagen en 1 praktijkdag
Cursusdatums en tijden 2019:
zaterdag  6 / 13 / 20  april 2019 – 11:00u – 16:45u
Praktijkdag:  zondag 28 april 2019 – 11:00u -17:00u 

Interesse? mailen naar corien@huisvanpuck.nl
Kosten: € 265,-
Maximaal 6 deelnemers.