hersenbrekers

Puck’s Talent Cabaret is het jaarlijks terugkerende cabaretfestival van Huis van Puck.
Het festival is ontstaan vanuit de wens van beginnende cabaretiers om meer speeluren te kunnen maken en hun programma’s te vervolmaken en uit te breiden. Huis van Puck heeft aan deze vraag gehoor gegeven door vanaf 2012 Puck’s Talent Cabaret te organiseren. Het festival bestaat uit 4 rondes waarin de deelnemers, naarmate ze een ronde verder komen, steeds meer speelminuten op het podium krijgen.

Rondes:

  • In de auditieronde heeft iedere deelnemer 5 minuten speeltijd. In deze 5 minuten moeten ze de deskundige jury overtuigen van hun talent. Deze ronde is zonder publiek. je speelt dus alleen voor de jury.
  • In de 1e ronde strijden nog maar 9 deelnemers voor de titel. Zij hebben ieder 10 minuten de tijd om  hun ontwikkeling aan de jury en het publiek te laten zien.
  • In de 1/2 finale bestaat het programma uit 6 cabaretiers die ieder 15 minuten speeltijd krijgen.
  • In de finale strijden nog maar 4 deelnemers om de titel. In 20 minuten moeten zij aan de jury duidelijk maken waarom zij “Puck’s aanstormend cabaret talent” zijn.

Coaching-traject:
De deelnemers die door zijn naar de volgende ronde krijgen een coaching aangeboden door een gerenommeerd cabaretregisseur.

De prijs:
De winnaar van Puck’s talent Cabaret krijgt de mogelijkheid om een avondvullend programma in de theaterzaal van Huis van Puck te presenteren. Een regisseur zal de winnaar bijstaan om het programma te vervolmaken. Huis van Puck zorgt hierbij voor PR, kaartverkoop, techniek en talentscouts in de zaal. Dè gelegenheid om je als beginnend cabaretier in de kijker te spelen!

Data seizoen 2018/2019:
24 nov. – 20:00u – auditieronde, niet openbaar!
15 dec. – 20:00u – 1e ronde
19 jan. – 20:00u – ½ finale
09 feb. – 20:00u – finale

De coaching is voor diegene die door zijn naar de volgende ronde. Houd dus ook deze dagen vrij, als je zoveel mogelijk uit je deelname wilt halen:
zo. 9 december, zo. 13 januari en zo. 27 ianuari – 11:00u – 17:00u

Ken je onze cursus Cabaretier in 5 weken al? In deze cursus word je klaargestoomd voor deelname aan een open podium of cabaretfestival; een perfecte voorbereiding op je auditie dus!

Winnaars van eerdere edities van Puck’s Talent Cabaret zijn:
2012 – Pril
2013 – Raymon Rodenburg
2014 – Twan Janssen
2015 – Blauw Gras Theater
2016 – De Hersenbrekers
2017 – Jules Keeris
2018 – Frederique Arnold