ArtEZ zoekt toneelspelers!

20 Derdejaars studenten van de opleiding Docent Theater van ArtEZ zijn op zoek naar spelers voor uiteenlopende voorstellingen! Prof, amateur, jong, oud, groot, klein, rood, blauw, kroes, kaal, blond…. Iedereen die interesse heeft om te spelen is uitgenodigd voor de speciale spelersavond op 24 oktober. Op de spelersavond zullen de regisseurs/studenten zichzelf kort voorstellen en hun ideeën… Read more »

Lees verder

Cursus ‘Muziek op Schoot’

Muziekles voor kinderen met hun (groot)ouders! Dit najaar gaat de muziekcursus voor dreumesen en peuters samen met (groot)ouders van start. In 7 lessen komen muzikale activiteiten voorbij die bij deze leeftijd aansluiten. Samen muziek maken is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van uw (klein)kind. De cursus start in de week na… Read more »

Lees verder

Openbare module Theatermaken vanuit improvisatie

Theatermaken vanuit improvisatie Werk je met een groep spelers en zou je vanuit improvisaties een voorstelling willen maken? In deze openbare module van de opleiding Theatermaker van Huis van Puck krijg je in 12 bijeenkomsten concrete handvatten in het uitwerken en vormgeven van ideeën. Hoe begin je? Hoe bedenk je opdrachten die materiaal opleveren? Hoe… Read more »

Lees verder

OPROEP: Kindervoorstelling Sprookjesfestival gezocht!

Prinsen en prinsessen opgelet; ook Huis van Puck doet mee aan het FEEST van het Sprookjesfestival. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar amateurtheatergroepen die een kindervoorstelling hebben liggen (òf nog aan het maken zijn) en deze tijdens de Herfstvakantie (14-22 oktober) op willen voeren voor publiek. Wij stellen hiervoor onze theaterzaal beschikbaar en uiteraard… Read more »

Lees verder

Huis van Puck maakt zich op voor nieuw seizoen!

Huis van Puck gaat met vakantie! Maar niet voordat ze jou hebben laten weten wat voor moois het nieuwe seizoen te bieden heeft. Vanaf september 2017 staat de agenda alweer bomvol voorstellingen, workshops, Open Podia en festivals. Daarnaast gaat er een nieuwe lichting studenten van start met de gecertificeerde deeltijdopleiding ‘Theatermaker voor het Amateurtheater’ (TMA)…. Read more »

Lees verder

Workshop ‘Make it work’

Wil je jouw act verbeteren? Of juist nieuw materiaal maken? En wil je vooral meer zicht krijgen in jouw kwaliteit als podiumbeest? Ieder najaar biedt Huis van Puck in vijf zaterdagmiddagen lessen en begeleiding van podiumprofessional Hester Macrander aan mensen die al open podia en/of cabaretfestivals bespelen, of dit van plan zijn te gaan doen. Je… Read more »

Lees verder

IKTOON

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar de meeste amateurkunstenaars zijn bekender als kassière, bankier, slager, meester, opa of oma dan als toneelspeler, schilder, gitarist, dichter of danser. Iktoon brengt daar verandering in en geeft een podium aan deze inspirerende kunstenaars. Op meer dan duizend locaties in circa 200 gemeenten verspreid door heel Nederland… Read more »

Lees verder

Theatergroep het Tijdelijk Collectief zoekt spelers en figuranten

Zaterdag 10 juni 2017 is het weer zover. Dan zal de Nacht van de Mode weer plaatsvinden in het Modekwartier in het Arnhemse Klarendal. De Nacht van de Mode kenmerkt zich door een fantastische sfeer, de mogelijkheid om te shoppen tot middernacht, muziek, talloze activiteiten en…theateracts op straat. Sinds 3 jaar ontwikkelt theatergroep het Tijdelijk… Read more »

Lees verder

Resultaten Huis van Puck 2016

2016 Was een goed jaar voor Huis van Puck. Ruim 34.000 mensen hebben het afgelopen jaar de kazerne in Klarendal bezocht en gebruik gemaakt van de faciliteiten van Huis van Puck. Belangrijkste pijlers hierbij waren: verhuur van theaterzaal en oefenruimtes, educatie en netwerkvoorziening. “Het was lekker druk het afgelopen jaar!” aldus directeur Henk Dassen. Hiermee… Read more »

Lees verder