In Revisie speelt ‘Schitterend’

zaterdag 18 november 2017 - 20:0072

All we demanded was our right to twinkle

Twee spelers ontmoeten elkaar op de spelvloer om hun fascinatie voor Marilyn Monroe en Dolly Parton te onderzoeken. Vanuit biografieën, beeldmateriaal en muziek identificeren zij zich met de filmster en de zangeres. Ze kruipen in de huid van deze succesvolle vrouwen. Als Marilyn en Dolly gaan zij met elkaar in gesprek en soms in gevecht.

Hoe komt een emotioneel verwaarloosd kind als Marilyn terecht in de modellen- en filmwereld? Hoe is het mogelijk dat na 90 jaar haar beeltenis nog steeds iconische waarde heeft? Dat haar foto’s kunnen wedijveren met de afbeelding van de Mona Lisa?

En dat een kleine opdonder van 1.52 afkomstig uit een dorpje in de Smokey Mountains, opgegroeid in een arm gezin met twaalf kinderen, inmiddels een zanglegende is. Dat elk mens toch zeker een paar regels Jolene kan mee neuriën. Dat de rondborstige blonde  Dolly een miljoenenimperium opbouwde. Hoe is dat mogelijk?

De clichés over deze sterren zijn gauw verteld, gemakkelijk gespeeld, maar de verwondering over de feiten daarachter, dat willen de spelers en de regisseur theatraal maken. In dialogen en scènes krijgt de nieuwsgierigheid naar Marilyn en Dolly haar vorm. Het publiek krijgt feiten én fantasie aangeboden. Soms blijft het spel dichtbij de werkelijkheid maar soms wagen de spelers zich aan een hilarische uitvergroting.

Spel en Zang:
Heleen Hennink: Marilyn Monroe
Els Boonen: Dolly Parton

Script en Regie:
Kiek Wishaupt

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.

De gereserveerde kaartje(s) kunt u tot 15 minuten voor aanvang van de voorstelling ophalen bij de kassa. Daarna worden de kaarten weer in de verkoop gedaan. De kassa gaat een half uur voor aanvang open. Er kan gepind worden.