nacht vd mode2
Ook dit jaar levert Huis van Puck weer een toffe bijdrage aan hèt Mode evenement van Arnhem; De Nacht van de Mode op 11 juni 2016 in Klarendal. Waarom? In de eerste plaats natuurlijk omdat het plaatsvindt in onze eigen wijk maar ook (en dat is misschien nog wel belangrijker!) om deel uit te kunnen maken en samen te werken met HTC (Het Tijdelijk Collectief); een groep coole creatievelingen uit Arnhem die allemaal affiniteit hebben met de wondere wereld van de podiumkunsten en Klarendal eens even goed op de kaart willen zetten.

…Vloggers in gouden joggingpakken
een de scene die nooit begint,
kijkdozen met soundscapes
kliko-gedichten
een buitenproportionele jurk….

Wat gaan we doen:
Verhalen uit Klarendal dienen als materiaal voor een schatkaart. Een kaart naar theatraal geluk. Voor inspiratie is Het Tijdelijk Collectief op zoek gegaan naar treasures in de wijk Klarendal. Wat zijn daar de (verborgen) schatten? Welke gebeurtenissen zijn waardevol geweest? Waarom? Wat of wie is een treasure in deze wijk? Heb je een treasure in jouw huis?

De verhalen zijn verwerkt in soundscapes die bij de kijkdozen te horen zijn. Daarnaast geven ze hun eigen interpretatie op ‘treasures’ en ‘goud’ middels Kliko gedichten, dans en absurdistische mime. Tussen 19.30-23.00 uur zie je ze her en der glimmen op de Klarendalseweg.

“Verwachtingen geven richting, maar de bestemming blijft vaag.”

Dit jaar zitten in het tijdelijk collectief: Jimmy Deegens (theatermaker) Corien van der Poll (Huis van Puck, Mieke Hendrikse (Kunstbedrijf Arnhem), Romee de Weerd (dansen bij Versteegh) Els Broekman (studio Broekman), Sylvia Theunissen Klare Taal, Caro Wicher Klare Taal, Zefanja Hoogers (productie) en anderen die nog gaan aansluiten.

“Wat brengen schatten ons, als we alles al hebben gezien door een digitale bril…”

Over De Nacht van de Mode:
De Nacht van de Mode is een toonaangevend evenement in het Modekwartier met jaarlijks duizenden bezoekers. Meer dan 50 ontwerpers en ondernemers slaan voor het achtste achtereenvolgende jaar de handen ineen in deze unieke Arnhemse wijk.

Op zaterdag 11 juni 2016 bruist het van de creativiteit in het Arnhemse Modekwartier: ontwerpers en ondernemers openen tot middernacht de deuren van hun winkels en ateliers voor iedereen die van mode en design houdt.

Alles draait dit jaar om Treasures…. wat drijft de ontwerper en de designer, welke materialen gebruiken ze, hoe hebben ze hun ideeën ontwikkeld en wat maken ze en hoe? Wat is hun Treasure? Neem een kijkje in de keuken van de ontwerper en dompel je onder in een warm bad van passie en vakmanschap. Ondertussen is het op straat ook goed toeven: met onder meer een speciale opening, tableau vivants, high fashion film van de ontwerpers, lampionverlichting, theater, livemuziek en fijne horeca. Meer info op: www.nachtvandemode.com.