Huis van Puck is op zoek naar een fondsenwerver/sponsormanager die extra financiën kan realiseren voor een groot nieuw project genaamd Klarendal de Musical. Start: januari 2018. Ongeveer 1 dag per week. Honorarium: in overleg.

Weet jij de weg naar de fondsen?
Heb jij veel ervaring in het aanvragen van subsidies?
Maak jij vaak sponsorplannen?
Heb je een groot netwerk in Arnhem?
Ken je bedrijven die soortgelijke projecten omarmen en financieel ondersteunen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar is het voor? Corien van der Poll vertelt:
Onbekend maakt onbemind is een bekend gezegde. In de wijk Klarendal waar ik woon en werk, merk ik dit ook vaak. Ik zie de verschillende bevolkingsgroepen vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Er zijn veel verwijten over en weer. Sommigen missen de vanzelfsprekende sociale binding die er vroeger was. Ze herkennen zich bijvoorbeeld niet in de modewinkels en de ontwerpers die met de komst van het Modekwartier hun nieuwe buren zijn geworden. De ontwerpers schrikken op hun beurt van de soms botte directheid van de geboren en getogen Klarendaller en gaan een gesprek het liefste uit de weg. Iedereen blijft op zijn eigen eiland en in de gesprekken die je onderling met elkaar hebt, worden de vooroordelen nog verder gevoed en de verhalen die ze over elkaar vertellen beginnen een eigen leven te leiden.

Ik heb zelf gemerkt dat als ik de moeite neemt om in gesprek te blijven met wie dan ook en me niet laat afschrikken door een eerste indruk het eigenlijk allemaal wel meevalt. Iemand is best aardig, grappig, benaderbaar en toegankelijker dan ik in eerste instantie had gedacht. Er ontstaat dan ruimte waarin de verhalen die ik dan over en weer hoor het uitgangspunt vormen voor een nieuw verhaal, een gezamenlijk verhaal.

Dit verhaal wil ik gaan vertellen. Samen met de theatermakers met wie ik veel samenwerk, maken we een grote theatervoorstelling, die in juni 2019 op het Kazerneplein gespeeld gaat worden; Klarendal de musical, een voorstelling voor, door en over Klarendal. De volkszangers die de wijk heeft voortgebracht staan naast de studenten van de Musicalacademie en de zangers van het homomannenkoor op het podium. Ze zingen over het opgroeien in de wijk, de veranderingen en de opstanden die de veranderingen met zich meebrachten. Ik wil zoveel mogelijk mensen erbij betrekken. Wijkbewoners, onze huisgenoten en de studenten. Samen vertellen we het verhaal van Klarendal.

Ik ben Corien van der Poll en ik werk als artistiek coördinator bij Huis van Puck. Huis van Puck is een centrum voor podiumkunsten en wij zijn gevestigd in Klarendal. Theatermakers in alle soorten en maten lopen bij ons in en uit. Overdag zijn dat de studenten van Rijn IJssel van de opleidingen theater, musical en het Nederlandse lied. ‘s Avonds zijn dat de koren, theatermakers, dansers en muzikanten die er wekelijks repeteren. Creatief kapitaal in overvloed. Het is mijn rol is om al deze mensen een podium te bieden, te ondersteunen, met elkaar in contact te brengen en elkaar te laten inspireren.

Ik vind onze organisatie uniek als het gaat om een brug slaan tussen hoogwaardige artisticiteit en de sociale functie. De mogelijkheid je te ontwikkelen op het gebied van podiumkunsten, te kunnen groeien in dat wat je graag doet en de dagelijkse of wekelijkse ontmoetingen die je er hebt. Kunst als doel, maar zeker ook als middel. Hoge kunst én lage kunst naast elkaar en het liefste ook met elkaar.

Hoewel we nog helemaal aan het begin staan van het proces, hebben we met het realiseren van Klarendal de musical al een paar belangrijke stappen gezet. We hebben in Rijn IJssel een belangrijke partner gevonden die het project met ons wil dragen. We zijn in gesprek met een tweede partner. We hebben een aantal makers gesproken en zij hebben enthousiast gereageerd.

Voor zo’n groot project hebben we extra financiën nodig. We zijn nu op zoek naar een fondsenwerver/sponsormanager die deze extra financiën voor ons kan realiseren. Het is een betaalde klus voor bijv. één dag per week, die vanaf januari 2018 van start moet gaan. In het voorjaar van 2018 willen we beginnen met produceren en zullen de financiën rond moeten zijn.

Ik ben op zoek naar iemand die de weg weet naar de fondsen, die ruime ervaring heeft in het aanvragen van subsidies. Iemand die contacten heeft bij bedrijven in Arnhem. Bedrijven die dit project zouden willen omarmen en financieel willen ondersteunen. Ken of ben jij zo iemand? Ik hoor het graag!