Wil jij extra sfeer en dimensie meegeven aan een voorstelling? Werelden creëren met licht- en geluidseffecten? Geef je dan op voor de Cursus Theatertechniek! Iedere cursusdag gaat van start met een theoretische introductie gevolgd door een informatief praktijkgedeelte. De cursus wordt afgesloten met een praktijkdag waarin de technische opbouw van een voorstelling van begin tot eind doorlopen wordt.


Over de cursus:
In drie zaterdagen leer je wat voor soorten spots er in het theater zijn, hoe deze veilig worden opgehangen en aangesloten en verken je wat je al hun mogelijkheden zijn. Je gaat dieper in op de werking en eigenschappen van licht en kleur en leert hoe je tot een werkbaar lichtplan komt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de werking van een geluidssysteem, het gebruik van verschillende microfoons, wanneer je monitoren inzet en hoe dit alles wordt aangesloten op de geluidstafel.

De volgende vragen zullen onder andere behandeld worden:
• Wat zijn de basislichtrichtingen?
• Hoe bouw je een lichttoneelbeeld op?
• Hoe licht je een decor uit en hoe communiceer je naar de technicus achter de spots?
• 
Wat is rondzingen en hoe verhelp je het?
• Wat zijn goede posities voor microfoons?
• Moet je wel of niet wakker liggen van kamfiltereffecten in je geluid?

Tijdens de praktijkdag bouw je aan de hand van een technisch fiche de techniek van een toneel- of kleinkunstvoorstelling op van begin tot einde.

Docent: Patrick Feijen
Patrick Feijen kent de theaterwereld door en door en heeft er zowel voor als achter de schermen gestaan. Hij is jarenlang hoofdtechnicus bij Generale Oost geweest en werkt momenteel vooral als docent, scriptschrijver en dramaturg.

Duur: 3 zaterdagen en 1 praktijkdag
Data: Zaterdag  6 / 13 / 20  april 2019 – 11:00u – 16:45u
Praktijkdag:  zondag 28 april 2019 – 11:00u -17:00u

Interesse? Stuur een mail naar corien@huisvanpuck.nl
Kosten: € 265,-
Maximaal 6 deelnemers.