Het Verhaal van de Waal (try-out)

dinsdag 4 juni 2019 - 20:0072

Op 4 juni presenteert vocal group NootScenario een bijzondere try-out voorstelling. De Nijmeegse groep combineert 27 songs tot een pop-opera met als titel ‘Het Verhaal van de Waal’. Het verhaal draait om een Nijmeegse liefdesgeschiedenis, waarin de Waal verandert in een doodsrivier en de hoofdrolspelers moeten zingen voor hun leven. Vier muzikanten begeleiden het gezongen verhaal, opgebouwd vanuit de genres pop, rock en kleinkunst. NootScenario verbindt hierbij het eigentijdse Nijmegen met de geschiedenis van Mariken van Nimwegen en flarden van het klassieke drama Orpheus & Euridyce. De Poolse kunstenaar Mirekis maakt er prachtige surrealistische foto- en videodecors bij, voor een extra dosis ‘Noviomagie’.

De 16 zangeressen en zangers van NootScenario brengen nummers van o.a. Ed Sheeran, Pink, Frank Boeijen, Bon Jovi, Lykke Li, Boudewijn de Groot, Nick Cave en Within Temptation. Het gaat werkelijk van A(erosmith) tot en met Z(ucchero). De arrangementen zijn meestal vier- of zesstemmig, maar er zitten ook verrassende solo’s tussen. Zoals het lekkere ‘Fantastig toch’ van Eva de Roovere.

Bijzondere samenwerking

Het is voor het eerst dat NootScenario zich aan een dergelijke grote productie waagt. De in 2011 opgerichte groep heeft voor de show niet alleen een Poolse connectie. Samenwerking met Omroep Gelderland, de Groesbeekse Werkenrode-school en het Nijmeegse stadhuis zorgen tijdens de voorstelling voor extra theatrale accenten.

Datum: 4 juni

Aanvang: 20:00 uur

Duur: circa 125 minuten, exclusief pauze

Entree: €7,50

Facebook

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.

De gereserveerde kaartje(s) kunt u tot 15 minuten voor aanvang van de voorstelling ophalen bij de kassa. Daarna worden de kaarten weer in de verkoop gedaan. De kassa gaat een half uur voor aanvang open. Er kan gepind worden.