Presentatie “Mijn Leven In Kleur”

donderdag 25 oktober 2018 - 19:300

De afgelopen maanden zijn jongeren in Klarendal aan het werk geweest ouderen te interviewen, zodat hun verhalen niet verloren gaan. De geïnterviewde ouderen zijn Klarendallers van Nederlandse, Surinaamse en Turkse afkomst. Door hun levensverhalen op te schrijven en onder andere in een boek te verwerken, ontstaat een beeld van een generatie die elkaar niet kende en in de wijk met elkaar heeft leren leven. Jongere Klarendallers interviewden wijkbewoners in de leeftijd van hun grootouders, waardoor zij meer inzicht kregen in hun eigen achtergrond.

Het boek, met foto’s van de mensen die dit project vorm gaven, wordt op donderdag 25 oktober gepresenteerd. De presentatie zal verder worden ingekleurd met filmpjes die van de ouderen in de wijk zijn gemaakt, een fotopresentatie en een gesprek met enkele jongere interviewers.

Iedereen is welkom!

Donderdag 25 oktober, 19:30 uur.

 

Mijn Leven In Kleur is een initiatief van wijkbewoner Rick Jansen (bekend van Villa Klarendal en landenkookgroep Klarendal) en participatiemedewerker Söngül Gurses, daarbij ondersteund door Corien van der Poll (Huis van Puck), Mieke Hendrikse (Kunstbedrijf Arnhem), Jasper Ronkes (Stichting Rijnstad jongerenwerk), Lieke Derksen (SWOA) en Anja van Hal (Stichting Rijnstad participatiewerk). Erfgoed Gelderland heeft de projectgroep ondersteuning gegeven. Het project is mogelijk gemaakt door bijdragen van Bewonersoverleg Klarendal, VSB Fonds, Sint Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Dullertsstichting, Burger en Nieuwe Weeshuis en de gemeente Arnhem.