Toneelgroep Graficus speelt: Tartuffe

zaterdag 10 november 2018 - 20:0072


In 2018 bestaat Toneelgroep Graficus 85 jaar. Dit lustrum wordt gevierd met de opvoering van “Tartuffe”, een zwarte komedie van Molière.

Het stuk werd tijdens de eerste uitvoering op 12 mei 1664 met verontwaardiging ontvangen. Men zag er een aanval op de godsdienst in, hetgeen resulteerde in een speelverbod. Na het verwijderen van de scherpste kantjes mocht het stuk in 1669 weer worden gespeeld. Tartuffe was in feite niet gericht op de godsdienst zelf, doch op het misbruik daarvan. De bedrieger in het stuk (Tartuffe) maakt listig gebruik van de godsdienst om er zijn naïeve slachtoffer mee om de vinger te winden.

Tartuffe is anno 2018 nog steeds actueel. Huichelarij, schijnheiligheid, liegen en bedriegen zijn thema’s van alle dag. Dat daar een mooie komedie van te maken valt laat toneelgroep Graficus zien in dit lustrumjaar!”

Regie: Aad van der Waal

Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.

De gereserveerde kaartje(s) kunt u tot 15 minuten voor aanvang van de voorstelling ophalen bij de kassa. Daarna worden de kaarten weer in de verkoop gedaan. De kassa gaat een half uur voor aanvang open. Er kan gepind worden.